viernes, 18 de diciembre de 2020

PRÀCTICA AL TRINQUET DE LA UPV

Aquesta vesprada hem visitat  el trinquet “El Genovès”, que reb aquest nom per Paco Cabanes "el Genovès" el millor jugador de pilota que ha habut.  Aquesta visita no sols era per conèixer les instal·lacions sinó que hem fet una classe pràctica en la que hem realitzat diferents jocs. 

Dins el trinquet ens hem separat per grups i hem realitzat un circuit de diferents activitats.  La primera activitat que ha fet el meu grup ha sigut un xicotet calfament amb indiakes passant-les per dalt la corda i hem començat una partida amb la pista delimitada, ja que no podíem utilitzar tot el trinquet, aquesta ha sigut la activitat que més m’ ha agradat ja que era la mes lliure i la que més espai teníem per a utilitzar. Després hem passat a la zona de la grada on la activitat era dibuixar un trinquet aquesta activitat era la més tediosa ja que al anar al trinquet un vol estar jugant encara que supose que estava organitzat així el circuit perquè no tots podíem estar a la pista degut a les restriccions de la situació atípica en la que ens trobem. La ultima activitat era jugar una “paret” fent que la pilota caiguera en el “Dau”, amb aquesta activitat es practicaven diferents colps i es podien fer prou modificacions.

Al acabar el circuit ens ha tocat passar a la pista exterior que es més xicoteta,  aleshores teníem menys espai per a jugar, el circuit en aquesta pista es basava en jugar “parets” amb diferents modificacions i conèixer i practicar diferents tipus de colps de la pilota.

 

La visita m’ha agradat molt, ja que trobe molt més entretinguda la part pràctica que la part teòrica de l’assignatura. Els jocs que es van elegir crec que eren adequats per a alumnes que no teníem grans coneixements ni gairebé experiència jugant a pilota. Aquest tipus de circuits son una forma rapida de fer que els alumnes coneguin els colps principals i vagen agafant experiència a l’hora de jugar a més com hi havia algunes adaptacions la dinàmica no solia trencar-se.

El que trobe a millorar es l’espai del que disposàvem, encara que comprenc que es tracta d’una situació extraordinària i en altres anys haguera sigut diferent. També crec que podríem haver destinat més temps a realitzar una partida, amb les regles principals del deport de la pilota, per a ser així majors els coneixements de aquest deport tradicional de la nostra terra. Y es que baix el meu punt de vista jugant partides a pista completa i amb les normes oficials seria més fàcil comprendre aquest deport, així que no estaria mal fer més classes practiques al trinquet.

A continuació deixaré un video on podem veure el trinquet.



2 comentarios:

  1. Hola Raúl, aquesta entrada m’ha agradat molt ja que no sols has comentat el que féreu a la sessió, sinó que també has donat el teu punt de vista i has proposat aspectes a millorar.

    Bon treball, la nota és de 7,5.

    ResponderEliminar
  2. Hola Raúl! La teua entrada està molt ben redactada, amb un vocabulari precís i correcte. A més, has utilitzat un vídeo per a complementar l'entrada. La meua nota és d'un 8.

    ResponderEliminar

REFLEXIÓ I AVALUACIÓ BLOC CRISTINA

  Després del viscut i a partir dels dos articles de l'aula virtual que nomene a continuació i que han sigut la base teòrica del bloc. C...